10 תפקידים חדשים בתחום הבינה המלאכותית

תאמינו או לא, אבל השימוש ב-ChatGPT וכלי AI אחרים הפך לתופעה נפוצה ביותר במגזרים ובתעשיות רבות. רבים מאיתנו, העובדים המיומנים, כבר מרגישים איום מסוים שמא ה-AI יחטוף לנו את העבודה מהידיים. אבל רגע, לפני שאתם קובעים תור ללשכת התעסוקה, שימו לב שמדובר בכלים טכנולוגיים שבסופו של דבר באים לעזור לנו ולא באמת להחליף אותנו.

ואם כבר מדברים על זה, יש סיכוי די גבוה שכלי הבינה המלאכותית היוצרת למעשה תייצר עבורנו מקצועות חדשים לגמרי שאף אחד מאיתנו לא שמע עליהם. כן כן, משרות חדשות שידרשו כדי לנהל את ה-AI ולגרום לה לייצר את כל אותו תוכן יצירתי שאנחנו, בני האדם, כבר מייצרים היום. אז אילו מקצועות חדשים יוולדו כתוצאה מההטמעה המשמעותית של בינה מלאכותית יוצרת, והאם בהכרח אנחנו צריכים לרוץ ללמוד מדעי המחשב כדי להתקבל למשרות החדשות?
אז התשובה היא שלא ממש.

קבלו הצצה ל-10 מקצועות חדשים שמתהווים כבר היום. חלקם מקצועות שכבר מפרנסים לא מעט עובדים ואפילו במשכורות מפתות מאוד אשר ניתן ללמוד את חלקן בצורה עצמאית :

  1. מהנדס פרומפטים של AI – מי שנחשב כ "לוחש ל-AI" ויודע לכתוב, לתקשר ולשפר הנחיות (פרומפטים) למערכות AI לשיפור התוצרים שלו.
  1. מאמן ומפעיל AI – אחראי על אימון מערכות AI והפעלתן על ידי איתור, וטעינה של תוכן מוסמך למודלי השפה הגדולים (LLM) המשמשות את כלי הבינה המלאכותית.
  1. מבקר תוצרים שנוצרה על ידי AI – אחת הבעיות המרכזיות בבינה מלאכותיות יוצרת היא הצורך לבדוק ולבקר את התוצרים של הכלים. בודק תוצר אמור לוודא שהתוצרים שנוצרו אכן נכונים ותואמים את הנדרש.
  1. מומחה לאינטגרציית AI – מסייע לארגונים לאמץ טכנולוגיות AI. תפקיד זה יכול להיות בכיר כסמנכ"ל לנושאי AI בארגון (CAIO) או בתפקידים ביצועיים זוטרים יותר אשר לומדים ומכירים עלי בינה מלאכותית, מאפייינים את הצרכים של הארגון ומסייעים בהתאמות, הכשרה ולימוד הצוותים בהטמעה ושימוש בכלי הבינה המלאכותית על מנת לשפר את איכות התוצרים והפרודוקטיביות שלהם.
  1. מהנדס אבטחת AI – כתיבת והדרכת העובדים בכללי השימוש בבינה מלאכותית בארגון וכן כלי בקר על מנת לאבטח את השימוש בכלי בינה מלאכותית בארגון.
  1. מפתח יישומי AI – מתאים ומטמיע מודלים של AI לצרכים עסקיים.
  1. מנהל איכות ותאימות AI – מבטיח עמידה בתקנות ועקרונות אתיים של מערכות AI.
  1. מעצב אישיות AI – אחד המקצועות המפתיעים בהטמעת AI בארגון הוא עובדים AI וירטואלים (סוכני AI) אשר מאומנים לבצע עבודות מוגדרות. כל סוכן AI כזה מוגדר לתפקיד מסויים ויודע לבצע, ולדווח משימות מוגדרות מראש (כמו אנשי שירות לקוחות, יוצרי תוכן, מגייסים ועוד).
  2. מעצב ויזואלי בסיוע AI לקמעונאות – יוצר ומעצב אישי עבור לקוחות בסיוע AI כגון יצירת מודעות, פרסומות, אתרים מבוססי UX, מערכות ועוד.
  1. מדריכי AI – מכשירים ומדריכים את עובדי הארגון לעבודה מול כלי הבינה המלאכותית שהוגדרו בארגון על מנת לסייע בשיפור איכות התוצרים ושיפור הפרודוקטיביות בעבודה. ההדרכה נעשית באמצעות קיום הרצאת בינה מלאכותית לעובדי הארגון או סדנת בינה מלאכותית אשר מתרגלת הלכה למעשה את השימוש בכלים.

לסיכום יש לקחת בחשבון כי תוך כדי שמספר מהתפקידים והמקצועות המוכרים כיום עלולים להתייתר, קיים פוטנציאל משמעותי במגוון רחב של תפקידים והתמחויות חדשות שייווצרו בעקבות המפגש בין הבינה המלאכותית, אתיקה, ניהול עסקים ועיצוב. לכן, חשוב להשקיע בשידרוג יכולות העבודה שלנו ובמיפוי ההכשרה הדרושה לאותם תפקידים, כדי להבטיח את מיצוי הפוטנציאל הכלכלי האופטימלי שבינה מלאכותית יכולה להציע.

מכירים עוד חברים או קולגות שייהנו מהמאמר? שתפו אותם:

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

כבר הצטרפת לניוזלטר שלנו?

קבלו עדכונים על כל התכנים החדשים שעולים כאן + עדכונים על מיטאפים, כנסים והצעות רלוונטיות

אם נהנת מהמאמר הזה, הנה עוד כמה טובים:

כבר הצטרפת לקהילת הפייסבוק שלנו?

עוד דברים שיכולים לעניין אותך